Dåb

Der bestilles tid til dåb på kirkens kontor på Gilleleje Hovedgade 45. Der kan ringes på telefon 48 30 37 76 alle hverdage mlellem kl. 9:00-13:00 eller send en e-mail på gilleleje.sogn@km.dk.

I Den Danske Folkekirke kan man altid blive døbt - lige meget hvor gammel man er.

Dåben foregår som udgangspunkt altid i forbindelse med en almindelig søndagsgudstjeneste. Det er klogt at henvende sig til kirkekontoret i god tid forinden for at få aftalt dåben, og man skal altid have en forudgående samtale med præsten.

Der er mulighed for dåb de fleste søndage under gudstjenesten samt én lørdag om måneden (se datoer). Ca. 1 uge før dåben mødes forældrene med den præst, der skal foretage dåben.


Hvem kan være faddere?

Når dit barn skal døbes, skal du vælge mindst to og højest fem personer, som skal være faddere.

For at kunne være fadder, skal man selv være døbt med den kristne dåb i folkekirken eller en anden kristen kirke. Rent juridisk kan man blive fadder, så længe man er døbt, selvom man har meldt sig ud af folkekirken eller er døbt i en anden kristen kirke.

For at blive fadder skal man være konfirmeret eller være nået konfirmationsalderen.

Der er mulighed for lørdagsdåb i Gilleleje Kirke én lørdag i måneden. Se nederst på siden hvilke lørdage. 


Tilknytning

Gilleleje Sogn følger Kirkeministeriets retningsregler om tilknytning for en kirkelig handling. Læs mere om "Kirkelig betjening" her. 

For at blive døbt eller få sit barn døbt i Gilleleje Kirke, kræves det:

  • at I har eller har haft bopæl i sognet
  • har nære pårørende, der bor i sognet (forældre, søskende og/eller børn) eller
  • har særlig tilknytning gennem kirkelig handling (dåb / konfirmation - ikke bisættelse/begravelse).

Hvis du er i tvivl, kan du kontakte kirkekontoret. 

3250 Gilleleje består af 3 sogne, så det er vigtigt at checke jeres bopæl på www.sogn.dk inden I skriver eller ringer til kirkekontoret. 
Har I tilknytning må I meget gerne skrive dette i e-mailen.
 

 


Parkering

Det er muligt at parkere på p-pladsen mellem kirken og sognegården da det er forebeholdt kirkens og sognegårdens gæster. Da der er begrænset pladser er der også mulighed for at parkere ved P-pladserne ved Gilleleje Hovedgade 2. Husk at sætte jeres P-skive!

 

 

Fotografering

Gæster og eventuelt fotograf er velkomne til at tage billeder af dåben, når dåbsfølget går op ad kirkegulvet og ned ad kirkegulvet samt efter handlingen.  Men under gudstjenesten er fotografering kun tilladt af fotografen efter aftale med præsten. Dette må I meget gerne informere jeres gæster om.

   Lørdagsdåb