Her kan du finde Oktober 43 - mindesmærker & spor

Kirkeloftet kan besøges i umiddelbart forlængelse af gudtjenester - eller ved større grupper efter forudgående aftale med kirkekontoret på tlf. 4830 3776 mellem kl. 9.00 og 13.00 på hverdage. Gilleleje kirke står åben i dagtimerne fra påske til efterårsferien.

Statuen "Shofar", står ved Gilleleje Museum på Vesterbrogade, ca. 1½ km vest for Gilleleje kirke. Stauen blev rejst i  foråret 1997. Den er udført af den israelske kunstner, George Weil  og doneret af den israelske skibsreder Yuli Ofer og hans kone Ruthi.  En identisk skulptur er rejst i Herzliya, Israel.

Skibsstævnen er rejst ved Gilleleje havn, nord for Gilleleje kirke. Stævnen peger mod Höganäs. Skulpturen er rejst i sommeren 1997 og udført af Edwin Mortensens Bådebyg og doneret af Jens Bo Larsens Mindelegat.

Kilde: Lene Sofie Bak "Ikke noget at tale om"

På Gilleleje kirkegård ligger mange af de fiskere, som hjalp jøder til Sverige. Men der findes også en gravsten, hvorom det fortælles at en af de unge modstandsfolk gemte sig bag denne sten i hast den nat, Gestapo kom. Næste morgen opdagede han, at der var en stjerne på gravstenen af samme slags, som den jøder i mange andre lande havde pligt til at gå med...

Kilde: Bente Milton, Gilleleje.